上一個舊標題
下一個新標題
列印標題
頁面 6 of 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10
Re: 終於回來,大家好嗎 #1875 2019-05-22 11:15 PM 2019-05-22 11:15 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

最初發布者 占士
睇完走佬去馬拉
係有D興趣

小弟會過去做投資移民的工作,會安排有興趣過去建家園的香港朋友來投資,或有意做買賣都得,我們為客人打造合適平台

果邊很像已前的香港,又近海,生活確實寫意
唔賣廣告喇?
有興趣想知多D果邊嘅野,隨時PM我?

最後編輯由 02王24155; 2019-05-22 11:38 PM.
Re: 終於回來,大家好嗎 #1876 2019-05-22 11:45 PM 2019-05-22 11:45 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

咁嘅
最初發布者 fanyu
睇黎真係好多兄弟要移民~!!!

嚟梗肯定走好多50歲以下的香港人

Re: 終於回來,大家好嗎 #1887 2019-05-23 10:40 AM 2019-05-23 10:40 AM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

馬拉要點樣先移民到??我都想了解下~
果邊就業情況點樣??
識IT野或者燒桿技術對移民有冇幫助??

Re: 終於回來,大家好嗎 #1890 2019-05-23 12:03 PM 2019-05-23 12:03 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

最初發布者 fanyu
馬拉要點樣先移民到??我都想了解下~
果邊就業情況點樣??
識IT野或者燒桿技術對移民有冇幫助??

馬來西亞已沒有移民政政策,除非你有特殊技能或是專才,這就可以特事特辦。

現在最常聽到的(第二家園計劃)稱MM2H
只需
申請人只要有50萬馬幣(約96萬港元),加上每月有1萬馬幣(約1.9萬港元)收入,就可以在大馬取得10年居留權,之後可以續簽,更加可以保留原有國籍。
申請成功後一年,可提取一半作指定投資(如購買物業)

*依家有很多人來投資(民宿)果邊民宿很吃香,只要你投資5間以上,這就不用做工,更可享受 舒適生活
依家很多香港人來到馬來西亞 開店 ,這邊工人的需求都很大,尤其是由香港到檳城開店的公司,也很需要香港人的幫忙,所以我地過到去都幾 搶手

是退休、投資、教育、醫療或者是享受 生活的地方
這邊都係已前英國殖民地, 所以很容易適應 ,交通易完全同香港一樣,所以自駕 絕對冇問題

同埋果邊的房子超大超靚,我租個2千3百尺單位,都只係港元3800?(當然要再看地區)
講住咁多先?

最後編輯由 02王24155; 2019-05-23 12:22 PM.
Re: 終於回來,大家好嗎 #1892 2019-05-23 12:18 PM 2019-05-23 12:18 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

我問下d fd有冇興趣~有既就搵02兄~!!^^

Re: 終於回來,大家好嗎 #1895 2019-05-23 12:24 PM 2019-05-23 12:24 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

好呀,pm我,我留電話俾你先,可以隨時whatsapp我

Re: 終於回來,大家好嗎 #1910 2019-05-23 07:57 PM 2019-05-23 07:57 PM

點子 OP
未註冊
點子 OP
未註冊

終於又回來了!

Re: 終於回來,大家好嗎 #1921 2019-05-23 08:54 PM 2019-05-23 08:54 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

最初發布者 點子
終於又回來了!

歡歡迎歸隊?

Re: 終於回來,大家好嗎 #1939 2019-05-23 10:19 PM 2019-05-23 10:19 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

真係大大鑊
皇崗口岸2年後失守?

這個政府實在太垃圾了,不聽民意,取向送中
估唔到咁快 我可以見証香港正適 淪陷?

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190523/59632233?utm_campaign=hkad_social_hk.nextmedia&utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_content=link_post

Re: 終於回來,大家好嗎 #1940 2019-05-23 10:27 PM 2019-05-23 10:27 PM

C
Chu Chu OP
未註冊
Chu Chu OP
未註冊
CHU

FDZONE回來了,這年代真的沒有甚麼FORUM了,FB那些根本就是強迫你睇佢廣告,FORUM自由多了.

頁面 6 of 10 1 2 4 5 6 7 8 9 10

留言板 ShoutChat
排行榜(過去 30 天)
kindler 1,275
acbwong 873
WinoowsX 689
Francis 623
Avhunter 574
op0036 286
GP 207
Good_Luck 121
Bad_kid 105
haoguai 89
Western 62
現有在線 ( 731 )
23 會員 (dc4003, chang1970, Gossip, ithad778, hey11327, wood8, acbwong, alexlee650129, Takeya, tongjazz348, i54201314, undo3721, neroyeh, no1know, mun, nami, oakeymini, ratfly, johnny1244, cannonball, kamkam, fooking, stig999), 668 遊客 40 搜尋器.
義工: Dev, 義工, Mod