上一個舊標題
下一個新標題
列印標題
頁面 4 of 10 1 2 3 4 5 6 9 10
Re: 終於回來,大家好嗎 #1622 2019-05-18 03:14 AM 2019-05-18 03:14 AM

綠水 OP
未註冊
綠水 OP
未註冊

上年結左婚,你搵到固然好,唔係黎呢邊都好多女
不過好多台山,開平果面嘅人,都係識講廣東話不過唔係母語
呢邊唔怕無女識架,好多大陸台灣妹添,講真真係識中文已經夠哂

Re: 終於回來,大家好嗎 #1637 2019-05-18 12:02 PM 2019-05-18 12:02 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

之前套現左一筆錢,諗住今年係呢邊買屋先~
唔係到我過左黎先買就太遲,房價已經唔知升到去邊~
有冇平靚正既區推薦下???

Re: 終於回來,大家好嗎 #1640 2019-05-18 12:49 PM 2019-05-18 12:49 PM

綠水 OP
未註冊
綠水 OP
未註冊

成個灣區都好貴,睇你預算到幾多
我建議你睇下Hayward,San Leandro,concord果邊
因為近三藩市,過條橋就係,治安還好,屋崙最差勸你唔好諗
三藩市到矽谷區都起碼過百萬,除非你手頭上夠,唔係好難上車

Re: 終於回來,大家好嗎 #1683 2019-05-19 01:11 PM 2019-05-19 01:11 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

想買san mateo,因為我家姐都係美國住緊,佢住san mateo
但睇完d房價就得個睇字~
美國d物價都幾甘...

Re: 終於回來,大家好嗎 #1709 2019-05-19 10:06 PM 2019-05-19 10:06 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

今日睇左綠水兄介紹果3個區 初步揀左San Leandro
佢房價比san mateo低 唔錯
依家要盡快買 d錢係銀行日日貶值

Re: 終於回來,大家好嗎 #1738 2019-05-20 05:02 PM 2019-05-20 05:02 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

啱呀,所以fanyu兄你趕快過去上車,過多兩年真係唔知乜野世界

Re: 終於回來,大家好嗎 #1739 2019-05-20 05:25 PM 2019-05-20 05:25 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

02兄都盡快走啦~為下一代著想~
移民既條件只會不斷收窄~
再遲d走就難上加難~

Re: 終於回來,大家好嗎 #1746 2019-05-20 07:57 PM 2019-05-20 07:57 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

?我都就走喇,我走佬去馬拉
先用 Working Visa 過去,有朋友請我過去幫佢手
過多兩年用MM2H
我9月正適離開了

香港真係唔留得,下一代搵食艱難 ,唯有我為他們打造一個新平台 ,希望可以活得開心過香港?

最後編輯由 02王24155; 2019-05-20 08:00 PM.
Re: 終於回來,大家好嗎 #1753 2019-05-20 08:44 PM 2019-05-20 08:44 PM

F
fanyu OP
未註冊
fanyu OP
未註冊
FAN

馬拉都好正~
生活水平好好多~!!
最重要遠離中共魔爪~
條逃犯例就快要通過..

Re: 終於回來,大家好嗎 #1767 2019-05-20 10:50 PM 2019-05-20 10:50 PM

02王24155 OP
未註冊
02王24155 OP
未註冊

對呀,政治係我第 一考慮因素
這個地方已不再是我地認識的了,真係好陌生
雖然果邊都好多華人,不過同香港的真係兩個世界嘅人
說話客氣,不大聲對話,不會四處掉垃圾,不四處吐痰
最不好的只係節拍慢,踢一腳喐一腳

果邊洗費比較香港平,香港日常生活洗費,果邊已可過中產生活

最後編輯由 02王24155; 2019-05-20 10:59 PM.
頁面 4 of 10 1 2 3 4 5 6 9 10

留言板 ShoutChat
排行榜(過去 30 天)
kindler 1,346
acbwong 873
WinoowsX 689
Francis 623
Avhunter 572
op0036 284
GP 210
Good_Luck 130
Bad_kid 110
haoguai 89
Western 62
現有在線 ( 774 )
107 會員 (cornelius12, tokwnk, amiga2000, AJ2013, foxdai, kevin223, yaohao, nami, jinroh, nakadashi, pig, tungyat, Cpn0218, super-super, nickyiverson917, iamchuen, carplus, yourin, elephants5733, mingku, kaze0329, TANGLEE, nickwong00, Avhunter, kitck, Bb2, onida, yemo, 上網夜未眠, 1318kevin, jctlau, though321, Extreme112, superschan, 10281028, siruba9, 小寶, sams099, flcfung, francochen, fireboy, andy2006, hongnan, kuo0023, tclin0512, alanliu38, Brother, gagatony, ahoo5, Good_Luck, Thomaswong325, coffeekid, simon1016, WinoowsX, PALTANG, nmingo, nfek, h9903209, kapioaco, laichiho, wsnlb, tabris43200, tazychu, hikarukeigo, ericrex, banban666, jason5407, alonecomet, joqueen, binansi, smaxspeed, kcm1341, codyhk, hmm, naiytce, CAROA, qaz59420, tiggerlai, Asurada01, cty02040608, bunyip, takara, abll0605, 七夜, linsentao, lin660206, lovewhter, kisspanda, acno7, iitjgan, momo4321, happysam11, riven999, 七七, 小光頭, 2000siog, frankyng, lim363, vincyu, eatony), 591 遊客 76 搜尋器.
義工: Dev, 義工, Mod