上一個舊標題
下一個新標題
列印標題
頁面 2 of 3 1 2 3
Re: Hi Hi 搞移民... #11752 2019-06-14 05:46 PM 2019-06-14 05:46 PM
加入: Jun 2019
總分: 0
B
Ba Ba 離線 OP
等級 001
Ba Ba  離線 OP
等級 001

正,我會認真細心研究吓

Re: Hi Hi 搞移民... #11832 2019-06-14 10:23 PM 2019-06-14 10:23 PM
加入: May 2019
總分: 15
02王24155 離線

等級 001
02王24155  離線

等級 001

最初發布者 Ba Ba
正,我會認真細心研究吓

帶埋這個訊息給你身邊朋友
希望與你們合作?

Re: Hi Hi 搞移民... #11855 2019-06-14 10:56 PM 2019-06-14 10:56 PM
總分: 3
fanyu 離線
等級 001
fanyu  離線
等級 001

總分: 3
最初發布者 02王24155
最初發布者 Ba Ba
正,我會認真細心研究吓

帶埋這個訊息給你身邊朋友
希望與你們合作?

幫你宣傳~!!!

Re: Hi Hi 搞移民... #11863 2019-06-14 11:17 PM 2019-06-14 11:17 PM
02王24155 離線

等級 001

等級 001

宣傳到,大家都有著數?

Re: Hi Hi 搞移民... #11934 2019-06-15 07:28 AM 2019-06-15 07:28 AM
B
Ba Ba 離線 OP
等級 001
等級 001

請問

“50萬馬幣以上存款證明文件”
”開立一個30萬令吉的定期存款戶頭“

開定期果30萬可以晌果50萬度攞過去嗎?
定係冇80萬就死L開啦咁呀?
呢筆$係咪呢十年郁咗就冇咗居留權?除咗果一年後果D
咁係咪冇得入籍冇得娶4個老婆冇72歲處女呢?
雖然未諗到我點解要入籍⋯⋯

D國際學校大約幾$?
十歳同五歲

做生意税收入税幾多度呢?
有冇D人頭税,市政府税,乜乜濕濕税税之類

吖,50歲先可以有工作證
50以下即係要做生意投資或做植物人啦

最後編輯由 Ba Ba; 2019-06-17 10:33 PM.
Re: Hi Hi 搞移民... #12002 2019-06-15 01:47 PM 2019-06-15 01:47 PM
02王24155 離線

等級 001

等級 001

最初發布者 Ba Ba
請問

“50萬馬幣以上存款證明文件”
”開立一個30萬令吉的定期存款戶頭“

開定期果30萬可以晌果50萬度攞過去嗎?
定係冇80萬就死L開啦咁呀?
呢筆$係咪呢十年郁咗就冇咗居留權?除咗果一年後果D
咁係咪冇得入籍冇得娶4個老婆冇72歲處女呢?
雖然未諗到我點解要入籍⋯⋯

D國際學校大約幾$?
十歳同五歲

做生意税收入税幾多度呢?
有冇D人頭税,市政府税,乜乜77隰9税税之類

吖,50歲先可以有工作證
50以下即係要做生意投資或做植物人啦

大馬係沒有入籍,除非你有專業技能,經馬拉政府確認便可入籍, 享受馬來西亞政府福利
但你過得去,都唔會攞佢啲福利啦?
再次提提大家,這是第二家園計劃(MM2H)不是移民,你可在大馬定居簽証10年,之後再續,無限次數出入境,並且保留你原有的 國籍
--------------------------------------------------------------

資產證明

現在第二家園只認存款和活期;理財產品、基金、債券、股票等不再承認。

一般申請者在大馬海外銀行存款30 萬馬(約60萬港元),並在一年之後至少保證15 萬馬幣(約30萬港元)的存款,可以獲發十年長期定居於大馬的簽證
15萬RM是必須長放在銀行以作保證金
其餘的你可作買物業及教育

學校有 homeschool,這種與 International School 差不多價錢,不過home school 教學 比較簡單,和人少
大家都係分級別,大約3·4個月交學費
國際學校, 就麻煩少少需要先交保證金,再加 一季學費
International School , 你果兩涸(大約5xxxRM-8xxx左右每次)

至於你話要50歲才可簽發工作證,我從未聽過
我係用工作證 過去,我都未到5張野?

免交定期存款税
定期存款存放於銀行12個月或以上
定存週期不超過12個月,定存數目最多馬幣10萬

期他税收沒有西方咁多
你沒有工作或在本地設公司,不用交税
我就要交?不過這部份最好問問專業人事
我都怕答錯哦!

最後編輯由 02王24155; 2019-06-15 02:37 PM.
Re: Hi Hi 搞移民... #12019 2019-06-15 02:34 PM 2019-06-15 02:34 PM
02王24155 離線

等級 001

等級 001

其中 一間國際學校的收費如下,是最近取的,給你參考

[另開]

Re: Hi Hi 搞移民... #12047 2019-06-15 04:32 PM 2019-06-15 04:32 PM
B
Ba Ba 離線 OP
等級 001
等級 001

https://raymond.tours/2018/02/05/第二家園計劃簡介/
年齡超過50歲者還可申請每周長達20小時有薪工作的特別準證

吓,即係50以下一星期唔可以做多過20小時??

Re: Hi Hi 搞移民... #12049 2019-06-15 04:34 PM 2019-06-15 04:34 PM
B
Ba Ba 離線 OP
等級 001
等級 001

唔該晒02兄
等我消化吓先

Re: Hi Hi 搞移民... #12054 2019-06-15 04:51 PM 2019-06-15 04:51 PM
總分: 146,912
banroyy 離線
等級 288
banroyy  離線
等級 288

總分: 146,912
最初發布者 Ba Ba
吖⋯又返嚟喎
D老鬼仲晌度喎
大家好,有時間先再續一請安吓
小弟剛搬新家開新舖比較忙
拜託大家出力屌啦吓

who are you 疑問

頁面 2 of 3 1 2 3

留言板 ShoutChat
排行榜(過去 30 天)
kindler 1,475
WinoowsX 893
acbwong 873
Francis 871
Avhunter 589
op0036 267
GP 195
Good_Luck 165
Bad_kid 122
haoguai 84
Western 67
現有在線 ( 804 )
92 會員 (begize, sky3h1113, perrypong, jackchen90, m218805, 純喫茶, chungpop, shry, gundam71, choiman, ahkay, lin5ss, 虛偽君子, twyrogerlee, hannah, yty200443, Kyle Liu, allex28, firegoust741748, samsamsam1, tsewh, KIDD, coolung, cornelius12, nmingo, ta03, terter, hoji22, Western, ethanchueh, hkepc001, andy72, patrickchuen, t2020250, badson, suedehk, jib, ling8243_kimo, sangoas, ant1023, wangfang, yemo, p007, howesan, duckyou, ewfbhee, compiler, johnny-945, iceboy, dpw7032, h-box, ahern, johnny1244, kitck, ling8243, orangebiscuit, hi68341, willstream, 魚肉鄉民, WSYANG, 夜遊人, cynic, devil00o, toffeeman, Nospeaking, , wing1wing, takbb189, jockey88, alanliu38, kaliutabu, h8395, mu789, op0036, gwohwa, kio730, 風滿樓, fel, cofeespy, a22025851, 78287828, refined357, bb12, CashCowChen, glenli, Avhunter, fireboy, charlieaggie, ucfv, gn00556811, hikarukeigo, yourin), 658 遊客 54 搜尋器.
義工: Dev, 義工, Mod